Weer een week omgevlogen - Reisverslag uit Sere Kunda, Gambia van Esmeralda Spil - WaarBenJij.nu Weer een week omgevlogen - Reisverslag uit Sere Kunda, Gambia van Esmeralda Spil - WaarBenJij.nu

Weer een week omgevlogen

Door: MissElectude

Blijf op de hoogte en volg Esmeralda

13 Maart 2012 | Gambia, Sere Kunda

Even terug lezen wat ik nu wel en niet al verteld heb.
Heb te horen gekregen dat ik wel eens een beetje te veel aandacht vraag van mensen en dat het misschien een goed idee/leerdoel voor mij is om te leren wanneer iemand uit beleefdheid naar me luisterd of omdat iemand luisterd omdat hij/zij echt geinterreseerd is. Zodat ik leer om wat compacter te vertellen. of gewoon even niet. (tja het is wel even aardiger uitgelegd met meer omwegen maar dit is de compacte versie) ben gelijk ermee aan het werk gegaan. tja niet leuk om te horen maar misschien ergends wel waar. We zijn hier nou eenmaal om te leren.
Mijn standaard vraag word dan ook: vraag je dit uit beleefdheid of omdat je echt geinterreseerd bent? de ene krijgt een uitgebreider antwoord dan een ander. (ik merk/zie het gewoon niet) hahahaha.
We blijven maar gewoon om alles lachen want ja dit is wel The Smiling coast of Africa. Ook al is het als een boer met kiespijn.
Voor de mensen die dit uit beleefdheid lezen: Hoe was mijn week?
Deze was leuk!
Voor de mensen die echt geinterreerd in mij zijn (en ik geloof nog steeds dat deze bestaan) de uitgebreidere versie ahhahahaha. :)
Maandag de halve dag kwijt bij de ferrie en de andere dag niets gedaan.
Dinsdag me eindelijk nuttig kunnen maken, de hele dag op het GTTI geweest om bij meneer Fa alles weer even op te halen en uit te leggen. goed ik heb de hele dag naast meneer Fa gezeten. Ik ben zo goed als misbaar :). trouwens misbaar zijn is hier veel leuker dan onmisbaar zijn. iig voor dit project.
Jammer genoeg was daar woensdag op de PAS school niet het geval. Van de 7 computers die GFA heeft gedoneerd doen de 3 die dit jaar zijn gedoneerd het. de andere 4 vallen uit wanneer er in het lokaal er naast gezaagd word. wat zo goed als de hele dag door gaat want het is een opleiding van houtbewerking. de 3 nieuwe kunnen de stroom beter verdelen en hebben daardoor minder last van de piekspannningen. wat betekend dat 16 leerlingen verdeeld zitten over de 3 computers. Goed dan toch amar op deze school electude via internet. Jan gaat volgende week maandag ingesprek met de leiding zodat het hele jaar rond internettoegang is voor de studenten. we zullen zien.
donderdag richting Senegal.Eerst even op de school van Joric en Sjaak kijken en de leraar Bas afzetten zodat hij hun kan begeleiden. daarna even wat gegeten in de compound waar paul vorig jaar verbleef en toen zijn Jan en ik samen door gereden naar Sikenseur. de school bezocht om te overleggen over vrijdag de leraren bij eenkomst en om internet te zoeken. dat was geregeld en toen door gereden naar de compound waar we de avond verbleven in de compound waar Kay en Ferdy vorig jaar verbleven. Was een leuke dag want nou weet ik een jaar later waar iedereen verbleef en welke scholen er werden geholpen. even lekker eten en toen gaan slapen.
Vrijdag een bijeenkomst van leraren. Dat was erg leuk. De leraren waren zeer geintreseerd en erg leer gierig. heb nu al zin om in Senegal te werken. Alleen jammer van de taal die ik niet beheers. Wanneer ik thuis ben toch maar even een cursus frans gaan volgen. smiddags terug gereden naar Sjaak en Jorik om daar te slapen. zaterdags terug gereden naar Gambia, smiddags een bijeenkomst gehad van alle GFA studenten om te bespreken hoe de week was gegaan. S avonds uit.
zo de rest komt in de volgende verslag. heb nu alweer veel te veel gepraat. en toch niet echt veel samengevat. tja soms moet je maar gewoon accepteren dat andere mensen andere meningen hebben en je niet iedereen te vreden kan houden. Ik weet wel dat zolang de mensen waarvan ik hou me accepteren hoe ik ben dit veel belangrijker is voor mij dan de mensen waar ik maar een beperkte tijd mee om gaat. Ik leer nu echt voor mezelf te gaan staan en te kiezen.zonder egowistisch te zijn. Dit hoor ook bij volwassen worden.
ik heb trouwens een mooie wijsheid gelezen waarmee ik zal afsluiten:
Verander wat je niet kunt accepteren en accepteer wat je niet kunt veranderen.
Je kan niet alles veranderen wat je niet zint en vooral geen mensen.
Zo en daar laat ik het bij.

• 13 Maart 2012 - 18:01

Mari:

Hoi Esmeralda,
    Ik heb de uitgebreide versie van je verhaal weer gelezen, en dit als echt geïnteresseerde. Ik vind het super knap en goed wat je allemaal onderneemt, je doet het toch maar weer. Jij doet het op jouw manier, oprecht, vanuit je hart, en met respect voor de Gambianen, met als doel om hen, en jezelf te verijken, geweldig toch.
    Succes met je verdere werkzaamheden.

Groet Mari

• 13 Maart 2012 - 20:53

Ans Spil:

bedankt voor je uitgebreide versie van je week, klinkt goed, wat een wijsheid, het heet niet voor niets äcademie des levens""
    succes voor je nieuwe week.xxxxx mama