Mmmm Heerlijk
Door: Miss Electude / Aïcha
Blijf op de hoogte en volg Esmeralda
30 Maart 2012 | Senegal, Ziguinchor
Ik leef in Senegal al een tijdje onder een andere naam: Aïcha (uitspraak: Ijsha) De Senegalezen kunnen mijn echte naam niet of nauwelijks uitspreken en daarom gebruik ik hier mijn Gambiaanse naam. Moet eerlijk toegeven dat deze me uitstekend bevalt.
De mensen van de compound zijn erg vriendelijk en elke dag leer ik wel 1 of 2 nieuwe franse woorden bij.
op school is de leraar die ik begeleid en help erg eigenwijs en af en toe wat doof. ik kan 6 keer dingen tegen hem zeggen maar dan nog luisterd hij niet. gister zijn Meneer Sane en Jan met hem weze praten waarna hij en ik nog even nagepraat hebben. hopelijk gaat het nu beter. De studenten zijn net zoals de leraren erg enthousiast en willen graag van 4 tot 7 uur savonds op school zitten om te leren. :)
Ik blijf zoals het er nu uit zit 2 volle weken in Senegal. Dit doordat maandag en vandaag (vrijdagmiddag is iedereen hier vrij) zijn uitgevallen en daardoor te weinig tijd is geweest om alles goed te kunnen overdragen. Dan nog maar een week langer blijven. komt mooi uit want hier zijn teminste studenten die hun vakantie opofferen om les van ons te krijgen in Gambia is het op dit moment ook vakantie en zijn de studenten niet geinformeerd dat hun naar school moeten komen. Dan zit ik in Gambia niets te doen. nee dan liever hier nut hebben.
Vandaag me eigen was voor het eerst met de hand gewassen. koste me dik 2 uur maar dan heb je ook wat. alles is weer lekker schoon.
nu op internet om te werken en gelijk weer mijn computer te update etc. nadat gister Gerrit hem een maand terug in de tijd heeft gezet zodat er een virus werd uitgeschakeld. Ja ik had weer prijs. Net zoals de Gekko die in mijn kamer rond hangt en een beetje zit te chillen. Ik heb ook altijd geluk.... nee serieus echt geluk :)
mooie foto's gemaakt die ik alleen niet kan update (sorry Riny en de andere brabanders) geen mooie foto's van mijn Gekko of het compound. Zal het later weer proberen.
Verder weinig te vertellen....
O ja nog een ding: een oproepje aan iedereen die ik bel... Willen jullie me niet (lang) spreken of lijkt het maar zo.............? iedereen wil zo gauw mogelijk ophangen omdat het geld kost. tja het beltegoed is toch al gekocht en we spreken elkaar al zo weinig. als ik je/u bel dan vind ik dat leuk (hoop u/jij dat ook) en heb ik het ervoor over dan kunnen we net zogoed in alle rust even bellen. Op=Op en dat duurd altijd wel even. en anders gaan we wel mailen........
tot gauw. xx
30 Maart 2012 - 18:46
Alie:
Hoi Esmeralda, wat je verteld over de leraar die niet kan/ wil luisteren.... het blijven moslims; gewoon rustig blijven uitleggen, maar ze nemen erg moeilijk wat aan wanneer een vrouw ze wat uit probeert te leggen, wat ze echt niet (willen) snappen. Houdt moet, het komt misschien wel goed. Leuk dat je ook een Gambiaanse naam hebt! -
01 April 2012 - 16:45
Tim:
Hoi Esm,
Heb even opgezocht wat die naam betekend. Misschien dat je t leuk vind, of dat men er een bedoeling mee had. Maar het betekend: Aicha is een Arabische meisjesnaam, met als betekenis "de levende".
Leek me wel leuk om dat even te melden :) -
10 April 2012 - 18:56
Ans Spil:
hoi esmeralda,Aicha ,
mooie naam mag je trots op zijn...vooral nu je betekenis van tim hebt gehoord ... gratis knuffel mama